RETURPOLICY

RETURER

Vi har 14 dagars returpolicy, vilket innebär att du har 14 dagar på dig att begära en retur efter att du mottagit din vara.

För att vara berättigad till retur måste din vara befinna sig i samma skick som du fick den i, oanvänt eller oanvänd, med etiketter och i originalförpackningen. Du behöver också kvittot eller köpbeviset.

För att anmäla en önskan om retur kan du kontakta oss på kundservice@alato.se. 

Om din retur accepteras skickar vi dig instruktioner om hur och var du ska skicka ditt paket. Notera att det är kunden som står för returfraktkostnaden. Varor som skickas tillbaka till oss utan att först begära retur kommer inte att accepteras. Observera att om ditt hemland inte är Sverige kan frakten av dina varor ta längre tid än förväntat.

Du kan alltid kontakta oss för eventuella returfrågor på kundservice@alato.se.

Skador och problem

Inspektera din beställning vid mottagandet och kontakta oss omedelbart om varan är defekt, skadad eller om du får fel vara, så att vi kan utvärdera problemet och rätta till det.

Vissa typer av varor kan inte returneras, som ömtåliga varor, anpassade produkter (som specialbeställningar eller personliga föremål) och personliga vårdprodukter (som skönhetsprodukter). Vi accepterar inte heller returer för farligt material, brandfarliga vätskor eller gaser. Vänligen kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring din specifika vara.

Tyvärr kan vi inte ta emot returer på reavaror eller presentkort.

Byten

Det snabbaste sättet att säkerställa att du får det du vill ha är att returnera varan du har, och när returen har accepterats, gör ett separat köp för den nya varan.


Återbetalningar

Vi kommer att meddela dig när vi har tagit emot och inspekterat din retur för att meddela dig om återbetalningen godkändes eller inte. Om den godkänns, återbetalas du automatiskt med din ursprungliga betalningsmetod inom 10 arbetsdagar. Kom ihåg att det kan ta lite tid för din bank eller kreditkortsföretag att behandla och bokföra återbetalningen också.

Om det har gått mer än 15 arbetsdagar sedan vi godkände din retur, vänligen kontakta oss på kundservice@alato.se.